Сьогодні, 3 липня, збірна України з футболу зіграє у Римі у матчі з Англією на Євро-2020. Українську команду вже підтримали президент Володимир Зеленський, Блаженніший Святослав та посольство Великобританії у Києві.

Так, Володимир Зеленський нагадав, що англійців називають «батьками футболу», але їм також є чого повчитися у збірної України, чий склад є одним з наймолодших на цьогорічному Євро.

«Поговорили, посміялися, налаштувалися! Знаєте, про що думаю? Англійців часто називають «батьками футболу», у нас – один із наймолодших складів на цьому Євро. Так от – сьогодні є хороший шанс показати, що батькам є чого повчитися в дітей. Хлопці, ловіть свою гру, думайте лише про перемогу, а ми зробимо все, щоб ви ні на мить не забували: з вами на полі – 40 мільйонів українців!», - написав він.
Блаженніший Святослав, у свою чергу, згадав про численну українську громаду в Італії, яка підтримуватиме українську збірну.
"Сьогодні збірна України з футболу грає у Римі зі збірною Англії. Хоча кордони закриті, проте сьогодні Рим стане українським! Велика українська громада, яка живе в Італії, збирається на стадіон та у фан зони. Думаю, що і італійці вболіватимуть разом з нами!
Підтримаймо нашу національну збірну, радіймо разом з нею спільними успіхами! Адже ми хочемо бачити нашу країну успішною. Ми хочемо, щоб інші знали і поважали нашу державу", - побажав глава УГКЦ.
За його словами, підтримка своєї команди у спорті також є проявом патріотизму, який побудований не на ненависті до когось, а любові до свого.
До підтримки української збірної також долучилося посольство Великобританії у Києві, побажавши збірній Україні зіграти домашню гру в українському Донецьку.
«Ми сподіваємось, що у найближчому майбутньому українська збірна знову зможе зіграти домашню гру перед натовпом своїх вболівальників у підконтрольному Україні Донецьку, а потім поїхати у післясезонну відпустку до українського Криму», - йдеться у повідомленні
Нагадаємо, Збірна України в 1/8 Євро-2020 перемогла в овер-таймі збірну Швеції. Переможний гол на першій доданій хвилині другої 15-хвилинки забив Артем Довбик, якого Андрій Шевченко випустив на заміну. Перемога - 1:2 і і національна команда вперше в своїй історії вийшла до чвертьфіналу Чемпіонату Європи з футболу
 

ІА "Вголос": НОВИНИ