Зустріч президента України з президентом Росії може відбутися у двох випадках: здача національних інтересів та коли Путін захоче зустрітися із Зеленським

Про це у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявила народний депутат України від партії «Удар» Оксана Юринець. 

Гостя програми відповіла на питання ведучої, чи потрібно президентові України Володимиру Зеленському іти на перемовини з очільником держави-агресора Путіним. Зокрема, на її думку, Зеленський не є Байденом, відтак, зустріч лідерів України та РФ – зовсім інша «перемовна позиція». 

«Я би дуже хотіла, аби президентові вдалося домовитися. Але, на жаль, наш президент – не Байден», – зауважила вона.

Проте ця зустріч, на переконання Оксани Юринець, може відбутися у двох випадках: 

«Перший – це здача національних інтересів. Другий – коли Путін захоче зустрітися з президентом України!», – сказала нардепка.

Водночас вона додала, що сьогодні президентові дуже важливо брати до дискусії, зокрема і щодо перемовин з Росією, представників усіх фракцій парламенту. На думку Оксани Юринець, це також допоможе у внутрішньому об’єднанні країни. 

«Чи є такі перемовини на рівні країни? Не можна зараз президентові закидати, щоб об’єднатися. Але треба щось робити для цього об’єднання! Але, на жаль, ми постійно бачимо якусь здачу національних інтересів. І станом на зараз, не скріпивши наших аргументів, видаючи різного роду заяви, президент ставить під сумнів довіру до всієї української влади. Постійно пробачати не можуть! Можна з’їхати якийсь період часу, але сьогодні у нас є загроза. Вся влада, всі структури, служби, вони мають говорити в унісон. Бо навіть всередині країни картинка зі звуком не співпадає. І саме у цьому є велика загроза», – підсумувала Юринець.

Нагадаємо, як писав "Вголос", коментуючи вимоги Кремля про надання гарантій позаблокового статусу України, ексміністр закордонних справ Павло Клімкін назвав переговори з чинним російським режимом аморальними та нікчемними. 

ІА "Вголос": НОВИНИ