Ситуація в області із захворюваністю на коронавірус погіршується. За двома показниками - коефіцієнт підтверджених випадків та госпіталізацій ми перевищуємо норми, які передбачені для помаранчевої зони епіднебезпеки.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

За його словами, в області зростає кількість хворих, які потребують стаціонарного лікування. Щоденно госпіталізовують від 250 до 350 осіб. Зараз у спеціалізованих медичних закладах перебуває 2200 пацієнтіві, з них – 153 в реанімаційних відділеннях, 65 – на апаратах ШВЛ.

“Кожна чергова хвиля характеризується більш інтенсивним перебігом і більшою кількістю хворих. Порівняно з попередньою хвилею, яка була у листопаді-грудні і вважається найважчою, теперішня вже зараз перевершила пік захворюваності”,– каже Чемерис.

Як зазначає лікар, доросле населення хворіє легше, але це не означає, що “Омікрон” не може спровокувати будь-яких ускладнень, особливо у людей, що мають хронічні захворювання.

Зі слів посадовця, близько 200 дітей знаходяться на лікуванні у ковід-зонах двох дитячих лікарень. Щоденно госпіталізовують від 15 до 20 маленьких пацієнтів, така ж кількість виписується на амбулаторне лікування.

Щодо запитання коли очікується пік захворюваності на коронавірус на Львівщині і чи впроваджуватимуться додаткові обмеження, директор департаменту відповів:

“Прогнози робити складно, але через два тижні ми можемо мати найвищі показники захворювання. Оскільки зараз діють всі обмеження, які стосуються “червоної зони” епіднебезпеки, то у випадку погіршення ситуації додаткових запобіжних заходів прийнято не буде”, – запевнив Орест Чемерис.

Як писав «Вголос», через стрімке збільшення кількості хворих на COVID-19 дітей. у Львові розширили відділення Охматдиту.  COVID-зону медичного закладу вирішили розширити до 150 місць.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ