Загиблого на Донбасі Героя України Тараса Матвіїва номінували на Волонтерську премію.

Відповідна інформація з’явилася на сторінці спільноти «Євромайдан SOS» у соціальних мережах.

Що відомо про Тараса Матвіїва

Мешкав та похований в місті Жидачів, що на Львівщині. Професійний журналіст, учасник Революції Гідності, координатор Пошукової ініціативи Майдану, громадський діяч, волонтер та активіст. Після початку російсько-української війни став добровольцем чоти «Карпатська Січ», згодом ніс службу на посаді військового офіцера, був командиром взводу 24-ї ОМБр.

Тарас був членом ГО «Українська галицька асамблея», засновником ГО «Народний легіон», активістом руху «Стоп лісоцид» (зупиняли вагони з деревиною, яка їхала закордон, боролись за незаконну вирубку лісів Львівщини та Карпат). Герой також був автором або співавтором багатьох мікропроєктів для міста Жидачів та Львівської області - спортивних майданчиків, військових вишколів для молоді, патріотичного фестивалю «Удеч-фест», благодійних вечорів, ярмарків.

Захисник також допомагав політичним в’язням, родинам загиблих воїнів, військовослужбовцям, які повернулися з війни, переселенцям з окупованих територій, дітям з обмеженими можливостями. Відвідував навчальні заклади Жидачівського району з лекціями про Майдан, війну на Сході, готував для дітей презентації, виставки, організовував навчання по тактичній медицині та цивільній обороні, а також військово-патріотичні вишколи.

У 2019 році отримав звання молодшого лейтенанта та повернувся на фронт в якості командира взводу мотопіхотного батальйону 24-ї ОМБр ім. Короля Данила.

10 липня 2020 року Тарас потрапив під мінометний обстріл бойовиків поблизу Троїцького, що на Луганщині. Врятував життя двох побратимів, витягнувши їх із бліндажу, який горів. Після повернення на позицію біля Героя впала ворожа міна, яка і забрала його життя.

Волонтерська премія

У 2014 році заснували Волонтерську премію, яка підтримує звичайних людей, які роблять надзвичайні речі. Відзначають волонтерів, які працюють в різних сферах. Премія – не грошова. Вона створена для того, щоб підтримати волонтерських рух в нашій державі та показати суспільству його важливість.

ІА "Вголос": НОВИНИ