В умовах збройної загрози з боку РФ міська влада Києві постійно перевіряє санітарно-технічний стан, комплектування та відповідність вимогам споруд подвійного призначення, найпростіші укриття та сховища.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

На сьогодні в Києві сплановано використання 514 сховищ, 4415 споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів чисельністю:

3687 цокольних та підвальних приміщень,
409 підземних автопаркінгів,
272 підземних переходи,
47 підземних приміщень метрополітену.

Раніше Київська міська державна адміністрація оновила карту, де вказала всі укриття у підземному просторі.

За потреби керівники організацій та власники сховищ забезпечать вільний доступ населення для укриття.

Головним із таких обʼєктів для киян залишається, звичайно, метрополітен. Його підземні споруди готові прийняти понад 200 тисяч чоловік, для яких передбачено автономне водопостачання і можливість відгородитися від зовнішнього світу гермодверима товщиною 40 сантиметрів. Правда, запасів продуктів тут (як і в інших сховищах) нема: очікується, що через 1-2 доби небезпека мине і люди зможуть повернутися до нормального життя.

В управлінні цивільної охорони запевняють, що у метро й в укриттях міста можуть за потреби розміститися 2,5-3 млн чоловік. У випадку надзвичайної ситуації їх попереджатимуть з допомогою сирен та автомобілів із звуковою технікою з радіусом дії в 500 метрів. Подальшу інформацію жителі Києва мають отримати з радіо та телебачення. Звукові сигнали можна буде подавати навіть вручну (для цього є спеціальні пристрої на випадок знеструмлення міста). 

ІА "Вголос": НОВИНИ