На сайті петицій до президента України зареєстрували звернення з вимогою запровадити «День Тиші» у пам'ять про жертв голодоморів та політичних репресій та встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та наругу над пам’яттю жертв геноциду українського народу!

Петиція опублікована на офіційному порталі президента України.

Автор, Володимир Беньо, зазначає, що в Указі про встановлення Дня пам’яті за жертвами голодомору відсутні чіткі норми відповідальності за порушення морально-етичної поведінки, обмежень та заборон щодо організації та участі у заходах розважального характеру.

До прикладу вів навів резонансну «блогерську голодну тусу» у Львові.

Також він зазначив, що у 2022 – 2023 роках, Україна відзначатиме 90-ті роковини однієї з найстрашніших сторінок своєї історії, Голодомору 1932 - 1933 років в Україні — геноциду Українського народу, спричиненого більшовицьким московським режимом за результатом якого, голодною смертю було закатовано, за різними даними, 3 900 000 українців, а понад 600 000 українців не народилось.

Президента попросили скористатися своїм правом законодавчої ініціативи, підготувати та внести на розгляд Парламенту, проєкт закону про зміни до Кримінального кодексу України. А саме — встановити кримінальну відповідальність за заперечення та наругу над пам’яттю жертв голодоморів в Україні.

Нагадаємо, львівський активіст Святослав Літинський зареєстрував на сайті президента петицію, в якій пропонує кошти, які уряд пообіцяв виплатити вакцинованим громадянам, передати на потреби Збройних сил України.

ІА "Вголос": НОВИНИ