Компетентні органи, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США, спростували необґрунтовані заяви чинного президента Дональда Трампа та його прибічників про нібито масові фальсифікації під час голосування.

Про це йдеться у спільній заяві керівників цих органів, оприлюдненій у четвер на офіційному сайті Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA).

«Хоча ми знаємо про існування багатьох необґрунтованих претензій та можливостей для дезінформації щодо процесу наших виборів, ми можемо запевнити вас, що маємо максимальну впевненість у безпеці та цілісності наших виборів», – зауважується в заяві.

При цьому підкреслюється, що немає жодних доказів, ніби будь-яка система голосування у США знищила чи втратила бюлетені з голосами, змінювала голоси або ж була скомпрометована.

«Вибори 3 листопада були найбезпечнішими в історії Америки», – підкреслюється в документі.

Заяву підписали високопоставлені члени Виконавчого комітету Урядової координаційної ради з питань виборчої інфраструктури (GCC), Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA), а також Координаційної ради сектору виборчої інфраструктури (SCC) Сполучених Штатів.

Позиція цих органів була оприлюднена через кілька годин після того, як чинний президент США Дональд Трамп безпідставно заявив у Twitter, що виробник обладнання для голосувань Dominion нібито здійснив масштабні фальсифікації. Зокрема, Трамп заявив, що мільйони голосів на його користь були або видалені або «перекинуті» на користь демократа Джо Байдена.

ІА "Вголос": НОВИНИ