За інформацією розвідки, з 1 грудня збройні сили Росії та угруповання окупантів в ОРДЛО почали новий період оперативної та бойової підготовки.

Про це пише пресслужба Головного управління розвідки МО України.

«У ЗС РФ, у тому числі в оперативному угрупованні російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, з 1 грудня розпочато новий період оперативної та бойової підготовки», - сказано у повідомленні.

Як повідомляють, окупанти проводять заходи із бойової готовності з відпрацюванням питань приведення з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК у вищі ступені бойової готовності.

Повідомляється, що на окремих напрямках бойовики здійснюють ротацію на передових позиціях та проводять інтенсивну підготовку артилерійських і мінометних розрахунків для обстрілів позицій ООС.

Дії бойовиків в ОРДЛО контролюються представниками штабу 8 загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков під час свого виступу у Верховній Раді, розповів про чисельність російських військ поблизу кордонів України, про заходи, які Росія досі вживає проти України та назвав можливі терміни ескалації.

ІА "Вголос": НОВИНИ