Український президент поспілкувався з Джо Байденом про загострення на лінії фронту під час візиту до Великої Британії. У шотландському місті Глазго зараз відбувається кліматичний саміт COP26. На події присутні чимало світових лідерів, з поміж яких зокрема й американський президент.

Про зустріч p Джо Байденом повідомили в офіційному аккаунті українського президента у Twitter



Подробиці зустрічі наразі не розкривають. Відомо лише, що під час розмови лідери держав торкалися теми загострення ситуації на фронті російсько-української війни. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", ситуація на Донбасі надалі загострюється. Уряд США, а також країнах Європи фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. Співрозмовники видання The Washington Post повідомили, що спостерігають «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ.

«Суть у тому: це не тренування. Схоже, це не тренування. Щось відбувається. Що це може бути?» - зазначив виданню Майкл Кофман, директор програми досліджень Росії у некомерційній аналітичній групі CNA.

Зауважимо, уряд США вважає, що саме Росія несе відповідальність за загострення ситуації на Сході України. Це суттєво резонує з позицією європейських країн, зокерма Франції та Німеччині, чиї дипломати висловили «занепокоєність» після того, як Україна вперше використала в зоні бойових дій бойовий дрон турецького виробництва Bayraktar.


Зауважимо, що українські збройні сили застосували безпілотник у відповідь на обстріли з боку росіян з важкої артилерії, використання якої прямо заборонено Мінськими домовленостями. Тоді внаслідок російських обстрілів загинув один український захисник. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ