Бердичівський суд оголосив присуд мешканці Іванополя, яку звинувачено в умисному убивстві.

Колегія суддів визнала жінку винною в інкримінованому їй особливо тяжкому злочині та призначила покарання – 10 років позбавлення волі. Вирок ще не вступив у законну силу та може бути оскаржений в апеляційному суді.

Як встановив суд, 43-річна мешканка селища Іванополя Світлана у листопаді минулого року, перебуваючи у стані алкогольного сп′яніння, під час конфлікту зі своїм співмешканцем кухонним ножем нанесла йому три ножові поранення, два з яких - у грудну клітину. Заподіяні тілесні ушкодження призвели до значної втрати крові, а за кілька хвилин чоловік помер. Своєї вини у вбивстві співмешканця жінка спочатку не визнавала та відмовлялася давати суду показання. Проте надані стороною обвинувачення докази змусили її в усьому зізнатися.

Обвинувачена розповіла, що того ранку вони випивали та посварилися. За ніж вона вхопилася після того, як чоловік почав її ображати, тягати за волосся, бити по голові та тулубу. Вже після скоєного обмила тіло потерпілого від крові, а ніж викинула. За словами одного зі свідків, вона навіть шукала, хто б викопав яму, щоб заховати тіло. Інший свідок розповів, що обвинувачена не вперше завдавала чоловікові, з яким співмешкала понад 5 років років, колото-різаних ран ножем та ножицями. Призначаючи вид та міру покарання, суд визнав каяття обвинуваченої нещирим та не враховував його як пом′якшувальну обставину, про що просив адвокат. Обставинами, які обтяжують покарання, суд визнав учинення особливо тяжкого злочину у стані алкогольного сп′яніння щодо особи, з якою обвинувачена перебувала у близьких відносинах.

ІА "Вголос": НОВИНИ