Голова фракції “ВАРТА” у Львівській міській раді Юрій Мартинюк обурений безкарністю міських чиновників. Він переконаний, що винний чиновник в дефіциті в 7 мільйонів євро по кредиту на рекультивацію не мав уникнути відповідальності.

Про це він розповів під час прямого етеру “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Питання, на які немає  відповідей

Передусім депутат наголосив, що кредитна історія у Львова добра, адже місто не має тенденції порушувати своїх зобов’язань з повернення коштів. Однак, зі слів Юрія Мартинюка, кількість кредитів, яке місто “набирає” є критичною. 

Не лише ми, як депутати, не здогадуємось звідки виконавчі органи планують брати гроші на повернення цих кредитів, а мені видається, що й самі виконавчі органи навіть не задумуються над цим питанням. Ми ставимо чиновникам питання: “чому виник дефіцит в 7 мільйонів євро, якщо ще чотири місяці тому, попередній керівник ЛКП говорив, що виділених коштів було достатньо для завершення процесу?” Відповіді на це питання нема. Чому? Бо попереднього керівника звільнили”, - пояснює Юрій Мартинюк, голова фракції “ВАРТА”.

 

Звільнення як вихід з ситуації

Депутат вважає, що тенденція звільняти керівників до надання звітів - дуже зручна для міського голови схема. Саме тому, ситуацію навколо нового кредиту на завершення технічної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, мав би прояснювати попередній керівник відповідального ЛКП.

Якщо на приватній фірмі є неефективний працівник - його, дійсно, звільняють, але, якщо цей неефективний працівник завдав збитків, а саме так пояснюється дефіцит у 7 млн євро, то його притягають до відповідальності”, - впевнений Юрій Мартинюк.

 

Хто ж понесе відповідальність 

Чи поніс якусь відповідальність керівник ЛКП який допустив такий дефіцит і дірку в проекті, який на сьогодні, вже мав бути реалізований? Ні, жодної відповідальності цей керівник не поніс. Наступне питання чи поніс його керівник відповідальність? Його керівником є міський голова і єдиний вид відповідальності яку він може понести - це політична. І притягнути його можуть тільки мешканці Львівської територіальної громади - не обравши його на наступний термін”, - переконаний голова фракції “ВАРТА”.

Він також наголосив на тому, що сьогоднішній склад депутатів Львівської міської ради, зокрема і бюджетної комісії в голові з Наталією Шелестак, не буде терпіти чи покривати ці дефіцити, а також не боїться ставити незручні питання. Юрій Мартинюк впевнений, що міському голові та його чиновникам рано чи пізно доведеться на ці питання відповісти.

Нагадаємо, як писав "Вголос",  Львів вже взяв кредит на 35 мільйонів євро для побудови сміттєпереробного заводу й рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, проте в листопаді цього року депутатам довелось погодити ще один, додатковий кредит на 14 мільйонів євро, для закінчення рекультивації сміттєзвалища.

Звіт від чиновників щодо використання коштів попереднього кредиту депутати наразі так і не отримали. 

ІА "Вголос": НОВИНИ