У Київській області СБУ затримала блогерів, які знімали стріми про ЗСУ. Під час них вони також розкривали місця базування військових.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У Київській області викрили ще п’ятьох блогерів, які здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь РФ, зокрема працювали на зрив мобілізації в Україні.

Вони знімали провокативні стріми, писали фейкові публікації про військовослужбовців ЗСУ, у тому числі представників військкоматів.

Цей контент гарно вписувався у постановні сюжети російських пропагандистів, які масово їх використовували, в тому числі для міжнародної аудиторії.

Затримано киянина, який їздив на власному авто та робив стріми в ютубі поблизу місць перебування військовослужбовців ЗСУ у Києві. Під час онлайн-трансляцій блогер не тільки оприлюднював локації, але й поширював фейки про військових у своїх коментарях.

Ще одним зловмисником виявився водій столичного таксі, який адміністрував цілу мережу анонімних Telegram-каналів, законспірованих під рекламні сервіси та продаж продуктів.

Третій фігурант - мешканець столиці, який на власних сторінках у соцмережах закликав до зриву мобілізації через силовий опір представникам ТЦК.

Ще двоє зловмисників з Київської області «зливали» місця дислокації українських захисників у спеціалізовані групи і чат-боти популярних месенджерів.

Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

ІА "Вголос": НОВИНИ