У п’ятницю (13 січня) у Львові та області діятиме графік погодинних відключень, зважаючи на доведений ліміт споживання від НЕК «Укренерго».

Про це повідомляє Львівобленерго.

«Ліміт на 13 січня для Львівщини покриває 60% від загального споживання — 574 мегавати (МВт), тоді як потреби споживачів Львова та області складають орієнтовно 960 МВт. Також потрібно врахувати, що близько 220 МВт потужності споживання складає критична інфраструктура, яку не вимикають», - говориться у повідомленні.

Також у Львівобленерго пояснили, що ліміт споживання - це дозволений обсяг електричної потужності, який можна споживати на певній території протягом визначеного часу доби. 

Ліміт формується та застосовується у випадку, коли споживання є більшим, ніж можливості виробляти та доставляти електроенергію. Сьогодні ця ситуація пов’язана з наслідками обстрілів росіянами електростанцій та підстанцій, що через пошкодження не можуть працювати у режимі, який був до війни.   

Ліміт для кожної області визначає НЕК «Укренерго», зважаючи на загальну ситуацію в енергосистемі України.

«Якщо у певній області споживання перевищить дозволений ліміт, НЕК «Укренерго» впроваджує аварійні відключення для збереження цілісності енергосистеми. У такому випадку багато споживачів залишаються без електроенергії на тривалий час без попередження», - зазначили енергетики. 

Читайте також у «Вголосі»: що відомо про розгляд справи коригувальника ракетного удару росіян по Яворівському полігону, під час якого загинула 61 особа. 

ІА "Вголос": НОВИНИ