Російський провладний журналіст та депутат держдуми рф Попов визнав, що удару по порту Одеси завдала росія. Більше того – він пригрозив, що кремль зробить це знову.

Про це Євген Попов заявив у програмі Бі-Бі-Сі Newshour.

При цьому він наполягає, що метою російського удару були ракетні системи, які, за його словами, перебували у порту.

«Ми атакували військову інфраструктуру в одеському порту. І вам добре знайомі назви ракет. Це ракети »Гарпун«. Вони базувалися в Одесі і ми їх знищили», – сказав російський пропагандист.

Він також заявив, що внаслідок цієї атаки ніхто не загинув і не був поранений, хоча раніше одеська влада заявила, що в результаті російської ракетної атаки постраждали люди.

 



Ми не порушили Стамбульську угоду. Ми просто зруйнували військову інфраструктуру України – і зробимо це знову", – заявив Попов.

Нагадаємо, кількома годинами раніше міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що російські представники запевнили його, що Москва не «має жодного відношення» до ракетних ударів по одеському порту.

Як писав «Вголос», міністр оборони Туреччини Хулусі Акар висловив стурбованість обстрілом порту Одеси вже наступного дня після підписання домовленості, яка мала розблокувати експорт зерна через українські порти.

ІА "Вголос": НОВИНИ