110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка підтвердила, що росіяни стратили українських полонених в Авдіївці.

Про це йдеться на сторінці бригади у Facebook.

За словами військових, вихід особового складу 110 Бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів. Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати.
Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб.
Через повне оточення опорного пункту “Зеніт”військові прийняли рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених.
"Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя.
Що трапилося в подальшому ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу", - йдеться у повідомленні.
 
 
Як зазначили у бригаді, наші війська тримають оборону далі, ворог не припиняє спроб подальшого наступу. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ