Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

14 вересня 2018 року у Львівській обласній раді Конкурсна рада з питань реалізації обласного конкурсу проектів місцевого розвитку вилучила з переліку переможців 10 проектів на загальну суму 3,1 млн (частка співфінансування з обласного бюджету - 1,5 млн грн).

Найбільших збитків з усіх районів області зазнав Кам'янко-Бузький (на загальну суму 1,66 млн грн (частка з обласного бюджету - 0,8 млн грн).

Цих 5 проектів ініціювала ГО «Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району».

На відповідь ГО «Громада та ініціатива» чому склалася така ситуація, голова Кам'янка-Бузької районної ради заявив, що причина виникла через те, що «ДТЕК» відмовилася надати спонсорські кошти на вищезгадані проекти, хоча перед тим давала гарантійні листи перед початком конкурсу.

Нагадаємо, що відповідно до обласної програми проектів місцевого розвитку бюджетний внесок громади, а також спонсорські пожертви є одними з визначальних критеріїв для оцінювання проектів, поданих громадами.

Окрім того, 34 проектам місцевого розвитку Конкурсна рада дала останнє попередження до 28 вересня. Станом на 13 вересня 2018 року ініціатори не підписали угоди з підрядними організаціями. Загальна вартість таких проектів становить - 10,9 млн грн. Серед цих проектів - 9 проектів провалив відділ освіти Пустомитівської РДА, 6 проектів провалили різні ініціатори, які представляють м. Дрогобич.

ІА "Вголос": НОВИНИ