Про це повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Як йдеться у зверненні, «педагоги і батьки щораз більше стурбовані скороченням годин викладання з поступовою відміною предмета «Основи християнської етики». Реформа освіти подає новий державний стандарт, який впроваджується в усій Україні з 1вересня 2018 року, і в ньому не передбачено викладання згаданого вище предмета, натомість поняття виховання на цінностях згадується в дуже розмитий і неконкретний спосіб».

Ініціатори переконані, що треба забезпечити розвиток християнської, моральної, національно-культурної освіти дітей, зокрема запровадити в усіх навчальних закладах як обов’язковий (за рахунок інваріантної складової) предмет «Основи християнської етики». Останні соціологічні дослідження показують, що 89,2 % опитуваних визнають освітню сферу основним пріоритетом життєдіяльності суспільства, і з них 56% хотіли б виховувати дітей у християнському середовищі.

Зазначимо, що питання викладання християнської етики у школах ставили тричі на засіданнях Львівської обласної ради. Попри те, що це лише звернення до органів влади, депутатська більшість на чолі з головою обласної ради Олександром Ганущином (БПП) тричі провалювала голосування за це питання.

«Насправді, ця ситуація є дуже дивною, оскільки однією рукою влада волає про отримання Томосу, а іншою позбавляє школярів долучатися до християнських цінностей. Отож, чекаємо на четверте голосування щодо цього питання на сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 18 вересня 2018 року», - зазначають громадські активісти.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ