Про це повідомляє «112 Україна».

«Сьогодні ми втратили найстаршого члена сім'ї, батька, діда, прадіда. Людину, яка надихала своїм талантом, неймовірною жагою життя, працелюбністю і працездатністю», – написав онук живописця Данило Гурін у Facebook.

Василь Гурін відомий своїми станковими пейзажами, портретами і натюрмортами.

«Пейзажні композиції художника розкривають вміння переконливо відтворювати неповторне розмаїття краси України. В основі його творчості – співвідношення насиченої, бурхливої мальовничості з композицією, яка підпорядкована чіткому задуму», – писали про його полотна мистецтвознавці.

У 1992 році Василь Гурін отримав звання народного художника, а з 1997 року був дійсним членом Академії мистецтв України. У 1998 році його нагородили орденом «За заслуги» III ступеня. Також Гурін був членом Національної Спілки художників України та головою Київської організації Національної Спілки художників України.

З 1969 року він викладав у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. У 1987 році став професором, а з 1989 – завідувачем кафедри живопису і композиції. З 1993 року він керував навчально-творчою майстернею станкового живопису.

ІА "Вголос": НОВИНИ