Дівчина проживає у місті Гаддерсфілд і боротиметься за перемогу в конкурсі з 49 іншими фіналістками, повідомляє ВВС Україна.

20-річна студентка працює візажистом і часто публікує в Instagram фотографії, на яких одягнена в традиційні пакистанські вбрання. Нещодавно вона здобула перемогу в конкурсі «Міс Гаддерсфілд».

«Я не розраховувала на те, що творитиму історію. Я пишаюся цією перемогою. Проте я звичайна дівчина і всі ми матимемо рівні можливості на майбутньому конкурсі», - каже Іфтехар.

За її словами, вона вирішила взяти участь в «Міс Англія», «щоб трохи розважитися».

«Хіба те, що я хочу покривати голову та одягатися скромно, є проблемою? Я така ж, як інші конкурсантки».

«Якщо я відправлю таке послання, це може мотивувати інших людей брати участь у змаганнях», - додає Іфтехар.

На сторінці, що дівчина використовує для збору коштів на дитячу благодійність, вона пише: «Я беру участь у «Місс 2018», аби показати, що у краси немає визначення. Кожен прекрасний по-своєму: вага, раса, колір шкіри чи форми не мають жодного значення».

Серед інших фіналісток конкурсу – Софі Холл, на тілі якої лишилися шрами, залишені після нападу на неї: минулого року зловмисник вилив кислоту на дівчину та ще 22 відвідувачів нічного клубу в Лондоні.

Переможниця «Міс Англія» представлятиме свою країну на міжнародному конкурсі «Міс світу», що проходитиме наприкінці року в Китаї.

«Міс світу» щороку транслюється у 120 країнах і цього року пройде в 68-й раз.

ІА "Вголос": НОВИНИ