Про це у середу, 29 серпня, сказав Гройсман під час засідання Кабінету міністрів, передає УП.

Перед цим виступив міський голова столиці Володимир Кличко, який заявив, що Київ має багато досягнень і показує багато прикладів для розвитку, але наразі є проблема, яку може вирішити лише уряд.

За його словами, закінчився договір з «Київенерго» і склалася критична ситуація з постачанням газу в місто Київ, внаслідок чого немає постачання гарячої води і під загрозою початок опалювального сезону.

«Немає можливості заключити договір «Київтеплоенерго» з «Нафтогазом2 через невирішення питання боргів. Борги утворилися через різницю у тарифах. На сьогоднішній день сума складає 729,5 млн гривень», - сказав Кличко.

Він запевнив, що єдиним механізмом компенсації боргу, є прийняття відповідної постанови уряду.

Мер Києва запропонував відмінити рішення Кабміну в редакції від 22 серпня 2018 року і затвердити окреме рішення з видатками для теплопостачальних підприємств для погашення різниці у тарифах у сумі 729,5 мільйонів гривень для запобігання надзвичайних ситуацій у столиці.

У свою чергу Гройсман заявив, що уряд підтримує місцеве самоврядування.

«Що стосується питання теплозабезпечення, то я пообіцяв, що ми допоможемо Києві у киянам вийти з цієї складної ситуації. Ми попрацювали з колегами по уряду і знайшли можливості для вирішення цього питання. Думаю, тут розбіжностей не буде», - сказав він.

За його словами, важливо вчасно підготуватися до опалювального сезону і вчасно його розпочати.

Гройсман попросив включити це питання у порядок денний уряду та дати доручення Міністерству фінансів щодо джерел фінансування, а Мінрегіону оформити його основу для підписання прем'єром.

В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова зауважила, що відповідне доручення треба підготувати до 30 серпня, а очільник Мінрегіону Геннадій Зубко зауважив, що у протокольному дорученні має бути чітка сума «допомоги» Києву.

«Її оголосив Віталій Володимирович», - відповів на це Гройсман.

ІА "Вголос": НОВИНИ