Президент Світового банку Девід Малпасс заявив, що через пандемію коронавірусу майже 60 мільйонів людей можуть опинитися в стані крайньої бідності.

Про це пише BBC.

Малпасс підмітив, що в банку очікують, що економічне зростання у світі скоротиться на 5%.

За його словами, це уже призвело до того, що мільйони людей втратили роботу, а велика кількість підприємців були змушені припинити свою діяльність.

Він додав, що система охорони здоров'я у всьому світі наразі перебуває у надзвичайно важкому стані, а мільйони засобів існування були просто зруйновані.

Очільник Світового банку наголосив, що основний удар відчувають саме бідні країни.

Малпасс зауважив, що криза, яку спричинила пандемія, буквально знищила усі успіхи, яких вдалося досягнути протягом останніх трьох років у сфері подолання бідності.

Експерти Світового банку визначають крайню бідність як те, що одна людина не зможе витрачати більше $1.90 (£1.55) в день.

У Вашингтоні кредитори запропонували бідним країнам гранти на суму 160 млрд доларів та позики під низькі відсотки з метою допомогти їм подолати кризу.

Малпасс уточнив, що вже понад 100 країн, у яких проживає 70% світового населення, отримали фінансову допомогу.

Очільник Світового банку зауважив, що  розчарований тим, що комерційні кредитори, як і раніше, приймають платежі навіть від найбідніших країн, і занадто повільно пропонують  їм допомогу у вигляді погашення боргів.

Світовий Банк разом з Міжнародним валютним фондом працюють над створенням схеми, відповідно до якої бідні країни зможуть вимагати звільнення від погашення виплат щодо позик від держав - членів G-20 до кінця цього року.

В то й же час, виконуючий директор JP Morgan bank Джеймс Даймон заявив, що пандемія коронавірусу має стати сигналом для будівництва  більш справедливого суспільства.

Він зауважив, що має надія, що ця криза стане поштовхом до перебудови економіки та створить можливості для набагато більшої кількості людей, які протягом довгого періоду часу були позаду.

Як писав «Вголос», Світовий банк виділить Україні 150 млн доларів для підтримки вразливих верств населення.

ІА "Вголос": НОВИНИ