Звинувачуваного у державній зраді президента-утікача Віктора Януковича, котрий переховується в Росії, прооперували і тепер він перебуває на реабілітації.

Про це повідомив адвокат Януковича Олександр Горошинський журналістам перед початком засідання Оболонського суду, трансляцію вів телеканал "112 Україна«.

Відтак його не поінформували про сьогоднішнє засідання, додав адвокат.

»Я можу єдине сказати, що Віктор Янукович переніс оперативне втручання. Зараз перебуває на реабілітації. Це вся інформація, якою я володію. У мене прямого зв’язку з Віктором Януковичем немає. Відтак на сьогодні ми не змогли повідомити про розгляд цього провадження. Суд фактично за день призначив справу до розгляду, щоб сторони не змогли зорієнтуватися, щоб наш клієнт не мав змоги взяти участі у судовому засіданні", — заявив Горошинський.

Як відомо, сьогодні Оболонський районний суд Києва о 9.00 почав оголошення вироку у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Як писав “Вголос”, 18 листопада російські ЗМІ поширили інформацію, що Януковича ушпиталили “у знерухомленому стані з підозрою на травму хребта та травму коліна, які він отримав під час гри в теніс на одному з підмосковських кортів”.

Зазначається, що Януковича відправили до реанімації НДІ “швидкої допомоги” ім. Скліфосовського, а потім перевели до приватної клініки.

18 листопада захисники обвинуваченого повідомили, що Янукович не прийде на суд із останнім словом, бо в нього “важка травма”.

Через це засідання, на якому Янукович укотре мав сказати останнє слово, перенесли на 5 грудня. Однак обвинувачений екс-президент так і не вийшов на відеозв’язок.

Як відомо, обвинувачений у державній зраді екс-президент Віктор Янукович утік із України 2014 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ