Скандальна переможниця національного відбору на Євробачення-2022 Аліна Паш не змогла отримати від прикордонників довідку про в’їзд до Криму в 2015 році.

Співачці повідомили, що така інформація зберігається лише упродовж п'яти років.

Про це Аліна Паш заявила на власній сторінці в соціальних мережах.

Артистка вирішила перекласти провину за фейкову довідку, оприлюднену раніше, на свого директора. Вона звільнила члена команди та вирішила вибачитися перед українцями.

Паш заявила, що поки її команда чекала відповідь від ДПСУ, член команди «обрав не той шлях, яким можна було знайти інформацію».

Виконавиця розповіла, що бачила довідку, яка на вигляд здалася їй справжньою. У документі були правильно вказані дати в’їзду на окупований півострів, а також пункт пропуску «Чаплинка».

Наразі нібито невідомо, як представник команди зумів дістати несправжній документ та передати його «Суспільному». Істину встановить поліція.

«Я розумію, що людина хотіла допомогти, але такого роду допомога недопустима. Я громадянка України, дотримуюсь українських законів, підтримую традиції, несу нашу державу в світ! Для мене гідність і честь набагато важливіша, ніж перемоги в будь-яких конкурсах», - додала Паш.

Згодом Паш наголосила, що знімає свою кандидатуру з участі в Євробаченні та не хоче далі бути в цій брудній історії.

Що відомо про скандал?

У нацвідборі на Євробачення-2022 Україну представлятиме Alina Pash. Фінал пісенного конкурсу відбудеться 14 травня в Турині (Італія).

Ще до початку відбору Паш потрапила в гучний скандал. Її звинуватили в незаконному відвідуванні окупованого Криму. На півострів співачка потрапила літаком з Москви у 2015 році. 

Згодом Аліна Паш заявила, що Крим – це Україна, а Російська Федерація є агресором.

Активіст Сергій Стерненко зумів дізнатися, що довідка від прикордонників, яку продемонструвала Паш, - підроблена. Вона не в'їжджала до Криму зі сторони України.

У Державній прикордонній службі України теж заявили, що не видавали довідку Аліні Паш про перетин адмінкордону з Кримом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ