Про це в інтерв'ю «Вголосу» розповів політичний аналітик Ярослав Макітра.

«Президент чітко усвідомлює, що цей склад парламенту сам собі недоторканність не зніме, хіба «під тиском вулиці». Однак, варто наголосити, що суспільні заворушення є небезпечними і для самого Президента. Тому він продовжуватиме намагатися взяти Парламент під контроль і утримувати його шляхом «вибивання» окремих незговірливих депутатів. А усім іншим він дав зрозуміти, що не чіпатиме їх. Фактично, Порошенко гарантував політичну недоторканність цього Парламенту взамін за лояльність під час виборчої кампанії. І саме під кінець президентської кампанії може серйозно постати питання про зняття недоторканності уже для наступного складу ВРУ.

Проте Президент може й змінити сценарій поведінки, узявши курс на різкі кроки як щодо перевиборів, так і щодо зняття недоторканності тощо, коли розумітиме, що повна дискредитація Парламенту та його розпуск врятує його президентську кар'єру. І тут можуть бути різні варіанти, аж до проведення Всеукраїнського референдуму. Такий розвиток подій поки вважаємо за запасний варіант», – зазначив експерт.

Більше про плани Порошенка на нову виборчу кампанію читайте у статті: Про Путіна, Крим, недоторканність і попів. «Батько нації» оголосив передвиборчу кампанію.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ