Олімпійський чемпіон США з плавання Кліт Келлер 9 березня брав участь у засіданні суду по справі його можливої участі у штурмі Капітолію 6 січня.

Як повідомляє USA Today, Келлер повідомив суду, що не визнає свою вину по всіх звинуваченнях. Його адвокат відмовився додавати щось з приводу цієї справи.

Суд продовжить слухання по справі Келлера 6 квітня.

Як відомо, що 6 січня 2021 року в Сполучених Штатах Америки відбувся напад на будівлю парламенту країни - Капітолій.   Він був організований за участі колишнього президента США Дональда Трампа, який закликав своїх прихильників прибути на акцію протесту проти результатів виборів, на яких переміг Джо Байден.

В результаті нападу на будівлю частина людей прорвалася всередину Капітолію, що призвело до загибелі 5 людей, один із яких – поліцейський. Серед учасників штурму був помічений і 38-річний олімпійський чемпіон.

У ФБР повідомили, що агентам вдалося ідентифікувати його за логотипом Nike і олімпійській емблемі на його куртці.

Проти Келлера було висунуто сім звинувачень: перешкоджання виконанню службових повноважень, проникнення та перебування в будівлі або на її території, вандалізм та інше.

Кліт Келлер – п'ятиразовий призер та дворазовий чемпіон Олімпійських Ігор. На Олімпіадах у Афінах та Пекіні Келлер був учасником естафетної команди 4х200 метрів у вільному стилі, яка здобула «золото».

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ