Медики Комунального некомерційного підприємства «1-а міська поліклініка м. Львова» вимагають розслідувати численні порушення, що відбуваються у медичному закладі з відома чиновників Львівської міської ради. Йдеться, зокрема, про неконтрольовану виплату премій певним посадовцям, невмотивоване звільнення працівників і сіру схему заробітку на впровадженні електронної системи охорони здоров'я.

Відповідне колективне звернення лікарі та медсестри скерували Президентові України, головам депутатських фракцій у ВРУ, Міністрові охорони здоров'я, Уповноваженому ВРУ з прав людини, голові Львівської ОДА та голові ЛМР.

«Незважаючи на неодноразові звернення, НСЗУ та МОЗ України так і не змогли дати відповіді на жодне з питань, які торкаються суто »медичної реформи”, яка впроваджується в Україні. Стає очевидним, що НСЗУ та МОЗ України взагалі не розуміють, що вони проводять, та ще й називають це медичною реформою«, - зазначають у зверненні.

Медики переконують, що медична реформа, розпочата ще попереднім Урядом, не веде до покращення якості медичних послуг в Україні, а навпаки - фактично знищує систему охорони здоров'я:

»Ця так звана “медична реформа” — це афера, яка немає майбутнього, знищує охорону здоров'я в Україні та загрожує нацбезпеці, особливо в той час, коли вже 5 років в країні йде війна. В рамках “цієї реформи” порушені права громадян України на своєчасне отримання якісної кваліфікованої медичної допомоги, а лікарів та сестер медичних на належну оплату праці«.

»Під так званим лозунгом “Гроші йдуть за пацієнтом” в рамках “цієї реформи” — це фактично “золоте дно” для керівників, адміністративного складу, які безконтрольно призначають собі премії, додаткові виплати, в незрозумілий спосіб піднімають собі заробітні плати в декілька разів. В результаті такої діяльності відбувається повна невідповідність між заробітними платами, так як особи з адміністративного складу, в якийсь незрозумілий спосіб, покращують своє матеріальне та фінансове становище, порушуючи тим самим права лікарів та сестер медичних в цих же установах на належну оплату праці", - вказують медпрацівники.

Копія відповідного звернення медиків 1-ї міської поліклініки

ІА "Вголос": НОВИНИ