Про це заявив військовий кореспондент  «ДНР» Геннадій Дубовий, який був присутній з бойовиками при захопленні міста в серпні 2014 року, повідомляють Новости Донбасса.


Як стверджує Дубовий, він перебував серед членів батальйону «Спарта» під керівництвом нині покійного бойовика з Росії Арсенія Павлова з позивним «Моторола». За словами пропагандиста «ДНР», серед учасників боїв за Іловайськ було безліч добровольців у віці 16 - 20 років.

«Там в невеликій кількості були добровольці, російські і чеченські. Билися вони відчайдушно і добре, всі були дуже юними, з 16-ти до 20-ти років максимум », - розповіла Дубовий в ефірі сепаратистського телеканалу« Новоросія».

Наголошується, що Протокол до Конвенції про права дитини від 25 травня 2000 року забороняє участь дітей (осіб, які не досягли 18 років) у збройних конфліктах, їхнє примусове чи обов'язкове вербування. Держави-учасники, що допускають добровільний призов неповнолітніх до національних збройних сил гарантують призивати лише за усвідомленою згодою батьків або законних опікунів дітей, інформувати їх про обов'язки несення військової служби і вимагати достовірних даних про вік до прийняття на національну військову службу. Стаття 4 протоколу говорить, що на відміну від збройних сил держави, збройні групи «за жодних обставин не повинні вербувати або використовувати у військових діях осіб, які не досягли 18-річного віку».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ