Британське дизайнерське та архітектурне бюро Захи Хадід створило дизайн трьом новим станціям метро в Дніпрі.

Про це повідомляють на офіційному акаунті бюро в Instagram.

Повідомляють, що три нові станції (Театральна, Центральна та Музейна) за проєктом бюро з’єднають мешканців східних районів Дніпра з центром міста та кінцевою зупинкою Дніпро-Головний.

Зазначається, що розширення лінії метро також дозволить легко дістатися з центру міста до парків, пляжів та рекреаційних об’єктів на березі річки Дніпро на сході міста.

«Скульптурні форми павільйонів, що складаються з груп тонких структурних корпусів, які виготовлені з переробленої сталі на місцевих ливарних заводах Дніпра, демонструють досвід міста у виробництві сталі. Кожен вхідний павільйон розташований на новій площі та забезпечує легко впізнаваний орієнтир, що вказує на доступ до міського метро», - сказано у дописі.

Додають, що дизайн квиткових залів є унікальним для кожної станції, а внутрішні зали, коридори та платформи поділяють єдину формальну та просторову логіку, що надає Дніпровському метро сильну ідентичність.

Відомо, що пасажирське обслуговування трьох станцій планується розпочати у 2025 році.

Довідково: 

Архітектурне бюро «Zaha Hadid Architects» було засноване в 1980 році британською архітекторкою іракського походження Захою Хадід у Лондоні, Великобританія.

Бюро розвиває нові концептуальні проєкти, здійснює перебудову та будівництво існуючих споруд, розроблює об'єкти промислового дизайну тощо.

Бюро працює з такими архітектурними стилями як деконструктивізм та параметрична архітектура майбутнього. Для будівництва використовуються нові будівельні матеріали, такі як, композитні пластики. Архітектурне бюро виконало понад 900 проєктів у понад 40 країнах.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що у Львові, в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького з'явиться реконструкція криївки УПА.

Тунель, довжиною в 10 метрів, сполучатиме притулу (господарську прибудову) у гуцульській ґражді та приміщення криївки, де можна буде ознайомитися з повсякденним життям повстанців. Проєкт планується завершити до 14 жовтня 2022 року — у 80-ті роковини Української Повстанської Армії.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ