Про це повідомляє Інтерфакс

«Засідання не було, оскільки не було кворуму», - повідомив народний депутат, голова підкомітету із питань міжнародної співпраці та імплементації антикорупційного законодавства Сергій Лещенко.

Законопроект №8209-1 зареєстровано у Верховній Раді України 2 квітня. Його автори, серед яких голова парламенту Андрій Парубій, перший заступник спікера Ірина Геращенко, віце-спікер Оксана Сироід пропонують вилучити зі списку осіб, які зобов'язані подавати електронні декларації представників громадських об'єднань, наукових установ, навчальних закладів, експертів, відповідних кваліфікації, інших осіб, які входять до громадської ради доброчесності, створений відповідно до закону України про судоустрій і статус суддів, громадських рад, рад громадського контро ля.

Згідно із запропонованими змінами, іноземці, які є нерезидентами, і входять до складу наглядової ради державного банку, державного підприємства також буду звільнені від заповнення цієї декларації.

Як писав «Вголос», Петро Порошенко просив Верховну Раду скасувати обов'язкове електронне декларування для представників громадських організацій, що займаються антикорупційною діяльністю.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ