Про це йдеться на сайті Тернопільської міської ради

У зверненні сказано, що в ніч з 21 на 22 листопада 2016 року працівники Малашівського сміттєзвалища виявили сміття, викинуте неподалік полігону.

Зокрема: « В ніч з 21 на 22 листопада 2016 року на Тернопільщині відбулась сміттєва диверсія. Працівники Малашівецького сміттєзвалища, яке перебуває на території громади с. Малашівці, виявили стихійне сміттєзвалище у межах села, неподалік полігону. При попередньому огляді сміття виявлено, що відходи мають «львівське» походження. Жодна з міських рад Львівської області, жодне Львівське комунальне чи приватне підприємство офіційно не зверталися до Тернопільської міської ради з проханням прийняти львівське сміття на тернопільські полігони.

Тому, ми, депутати міської ради Тернополя, офіційно звертаємося до наших львівських колег з вимогою негайно вивезти сміття, вибачитися перед мешканцями села Малашівці за завдану шкоду та сплатити відповідну компенсацію.

Неприпустимо, коли працівники підприємств, які збирають львівське сміття, на своїх сміттєвозах «по-бандитськи», під покровом ночі, скидають сміття у сусідній області фактично «під паркани людей». 

Львівське керівництво має пам’ятати старі українські прислів’я - дороговкази нам від наших пращурів: «Кожний над своїм сміттям пан» та «Не носи сміття під чужу хату». Якщо порушувати ці заповіти, не можливо будувати добросусідські та цивілізовані стосунки між нашими містами.

ІА "Вголос": НОВИНИ