Про це повідомили під час підписання Меморандуму про впорядкування перевезень пільгових категорій громадян на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування у Львівській області, передає кореспондент «Вголосу».

В обласному бюджеті Львівщини виділили 15 мільйонів гривень на «Програму пільгових перевезень».

«Перший місяць перевізники возили пільговиків під чесне слово, другий так само, а на третій місяць ми почали співпрацювати щодо вирішення цієї проблеми. В останній розмові з перевізниками ми визнали, що є так, як є. Бо це наші люди їздять транспортом і наші люди їх возять, тому треба було вирішувати цю проблему, щоб не було відмов у пільговому перевезенні. Ми взяли за основу ту систему компенсацій, яка була в минулі роки, а це 25 млн грн. Зараз ми підписуємо меморандум у такому вигляді, як він є, потім будемо шукати субвенцій для дофінансування», – зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Загалом у Львівській області є 500 тисяч пільговиків, а тому перевізники наполягають, що компенсації в розмірі 15 мільйонів їм вистачить тільки для того, щоб купувати пальне.

«Сьогоднішній документ став підсумком спільної праці між обласною владою та перевізниками. Ситуація склалася така, що центральна влада поставила регіони в неприємну ситуацію, не передбачивши субвенцій з державного бюджету на компенсації перевізникам за перевезення пільговиків та не зробивши законодавчої для цього бази. Зараз перевізники у вкрай поганій ситуації: немає можливості купувати нові транспортні засоби, багато перевізників на межі зупинки через брак коштів на пальне. А цей мінімум, який виділила обласна рада, просто дасть можливість не зупинити деякі маршрути. 250 млн грн потрібно для компенсації пільгових перевезень  це мінімум, який дозволить перевізникам Львівщини ефективно працювати, зокрема й оновити транспортні засоби», – розповів голова Львівської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Юрій Кривенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ