У Житомирські та Київській областях тривають заходи по гасінню масових лісових пожеж.

Оперативну інформацію щодо ліквідації лісових пожеж на території країни надала пресслужба ДСНС.

Зокрема, в Житомирській області станом на 18 год. 22 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», ДП «Словечанське ЛГ», щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

«21 квітня пожежу лісової підстилки на території Виступовицького лісництва локалізовано. Продовжуються роботи по гасінню окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини  всередині локалізованих ділянок. До гасіння залучено 765 чол. та 119 од. техніки, з них від ДСНС 157 чол. о/с та 39 од. техніки», – йдеться в повідомленні.

Також у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення станом на 20 год. 22 квітня у підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

«Основні зусилля спрямовані на локалізацію 3 осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’яника в осередках пройдених вогнем. Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 7 шляхопрокладачів Збройних Сил України. Тривають роботи щодо створення мінералізованих смуг інженерною технікою», – зазначають у відомстві.

Загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає.

До гасіння пожеж залучено 1 тис. 202 чол. та 288 од. техніки, з них від ДСНС 1 тис. 70 чол. о/с та 242 од. техніки (в тому числі 4 вертольоти (з них 3 вертольоти МІ-8) та 2 літаки АН-32П, якими 22 квітня здійснено 168 скидів – 358  т. води).

Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,011 мР/год., Київська область – в межах 0,013 мР/год. при допустимому фоні 0,05 мР/год., м. Чорнобиль – 0,02 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.).

Як відомо, нещодавно нардепи ухвалили закон, який посилює відповідальність за порушення пожежної безпеки в лісах.

ІА "Вголос": НОВИНИ