Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань повідомили про підозру в сприянні терористам ексміністру енергетики Володимиру Демчишину.

Про це інформують пресцентри СБУ і ДБР.

«Слідчі СБУ і ДБР вручили підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України, який займав цю посаду з 2014 по 2016 рік. Підозра оголошена за статтею ст. 258-3  Кримінального кодексу України, -  сприяння терористичній групі чи терористичній організації», - сказано в повідомленні СБУ.

Як відомо, наразі ексміністр переховується від українського правосуддя за кордоном. Повідомлення про підозру відповідно до вимог ч. 1 ст. 278 КПК України надіслано на адреси останніх відомих місць його проживання.

Зазначають, що за даними слідства, посадовець, впродовж грудня 2014 - лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, представників терористичних організацій «Л/ДНР».

Крім цього, вказаний міністр, перевищуючи свої службові повноваження, примусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод з вищевказаними представниками «Л/ДНР». Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн.

В результаті протиправних дій Демчишина, в розпорядження терористів надійшли грошові кошти на суму понад 200 млн грн.

Це призвело до закріплення та подальшого становлення так званих «урядів» терористичних організацій «Л/ДНР» на тимчасово окупованих територіях. Мало того, це призвело до зменшення фінансового навантаження країни-агресора щодо матеріального забезпечення «Л/ДНР», наголошують в СБУ. 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ