Стоматологи кажуть, що ці кошти можуть бути не тільки неефективними, а й небезпечними, передає «ГоГетНьюс».

Справа в тому, що сода - абразив, здатний відтерти навіть накип зі сковорідки, і безконтрольне його використання здатне пошкодити емаль.

«Трохи менш сильні, але також нешкідливі абразиви - глюконат кальцію і активоване вугілля. Так, ці речовини до сих пір використовуються при виробництві зубних паст, однак, стоматологи не рекомендують використовувати їх самостійно. Крім того, їх дія обмежується механічним очищенням зубів від нальоту, а не власне відбілюванням. Перекис водню дійсно використовується при професійному відбілюванні, однак там він присутній в інших концентраціях, ніж в тому, який ми купуємо в аптеці, крім того, в професійних гелях діють й інші речовини, що активізують активні речовини в дентині, який і відбілюється насправді», - коментує Юлія Клоуд, керівник онлайн-журналу про здоров’я.

Безпечними вважаються лимонний сік і полуничне пюре. Наносити їх на зуби можна будь-яким способом: змащуючи за допомогою ватної палички, натираючи зуби цедрою лимона або накладаючи пюре на зуби зубною щіткою. Після цього слід прополоскати рот, адже тривалий вплив фруктових кислот на зуби здатний послабити емаль.

«Також варто пам'ятати, що після будь-якого відбілювання рекомендується дотримуватися безбарвної дієти. У ході відбілювання емаль стає більш пористою і сприйнятливою до фарбувальних речовин. Саме тому слід обмежити споживання яскраво-червоних ягід, буряка, червоного вина, деяких соусів і спецій, наприклад, каррі . Крім того, чай і кава здатні залишати на зубах наліт, такий же, який залишається на чашках. Звичайно, повністю виключати ягоди або чай не варто, але після них слід ретельно ополіскувати порожнину рота чистою водою. Окремо слід згадати куріння як сильний фактор пожовтіння зубів. До речі, в деяких випадках ця звичка може служити протипоказанням до відбілювання зубів через те, що наліт дуже швидко повертається», - додає експерт.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ