В Україні викрили масштабну міжнародну шахрайську схему. Її організували громадяни нашої держави спільно з іноземцями.

Зокрема, зловмисники створювали торговельні платформи та кол-центри. Вони виманювали у довірливих громадян гроші та купували на них нерухомість, криптовалюту, запускали бізнес-проєкти.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

До розслідування залучили правоохоронців Федерального бюро розслідувань США. Проти організаторів «схеми» відкрили кримінальне провадження за фактом створення злочинної організації та шахрайства.

Свою діяльність злочинці добре замаскували. На створених торговельних платформах вони «дозволяли» проводити операції з купівлі-продажу активів. Шахраї імітували проведення різноманітних операцій.

Згодом учасники угрупування телефонували інвесторам, які хотіли отримати прибутки. У них просили комісію за послуги – 15 % від прибутку. Після отримання коштів акаунти потерпілих блокували.

Отриманий дохід виводили на рахунки підконтрольних фірм, які розташовані в різних державах.

До штату кол-центрів, які функціонували в Харкові та Києві, входило понад 40 людей. На роботу брали лише тих кандидатів, які володіли іноземними мовами.

Наразі відомо, що зловмисники ошукали на 7,5 мільйонів доларів громадян Сполучених Штатів Америки. Скільки людей з усього світу постраждали від дій шахраїв поки не повідомляється.

Під час обшуків у Києві, Харківській та Київській областях виявили флешконакопичувачі, банківські кошти, техніку, криптоносій та документацію.

Як писав «Вголос», міський суд Івано-Франківська виніс вирок чоловіку, який неодноразово звертався до правоохоронців з повідомленням про замах на життя президента Володимира Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ