Сьогодні у Львові відбулася презентація книги Блаженнішого Святослава Шевчука «Діялог лікує рани». Глава УГКЦ разом із польським журналістом Кшиштофом Томасіком видали книгу-інтерв’ю, в якій описали непрості стосунки між сусідніми країнами.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Ця книга дуже тепла, проста, відверта, але зовсім не пафосна. Прочитавши, одразу ловиш себе на думці, що вона написана європейцем-інтелектуалом, який знається на психології, політології та історії. «Діялог  лікує рани» - це роздуми про майбутнє польсько-українських стосунків», - зазначив кореспондентові «Вголосу» український журналіст Микола Княжицький.

Блаженніший Святослав, співавтор книги, розповів, що писали її не для українців, а для пересічних середньостатистичних поляків, які нічого не знають про Україну.

«Ця маленька книжечка про діалог, і написана вона у тому ж таки стилі. Зараз складний час, коли люди не чують одне одного, вони використовують лише монологи для спілкування. І це дуже погано, адже якщо ти зовсім не розумієш людину, і у вас абсолютно різні погляди на конкретні речі – лише розмова тет-а-тет зможе налагодити контакт».

Також Глава УГКЦ зазначив, що Кшиштоф Томасік у книзі виконував роль адвоката диявола, адже ставив запитання , відстоюючи польські інтереси.

«Ми намагалися розтлумачити все, що не зрозуміло в українсько-польських стосунках. Зараз розуміємо, що хочемо братися за написання II тому, адже відповідей потребують ще дуже багато запитань. Був присутнім на презентації і Президент України Петро Порошенко, який цього дня відвідав Львів, зокрема «25 Book Forum».

«Діалог між поляками та українцями справді дуже важливий. Щодо книги, то я вас розчарую, бо нічогісінько не можу про неї сказати, ще не читав. Проте приїхав на сьогоднішню подію саме для того, щоб купити екземпляр». «Діялог лікує рани» присвячена 1030-ій річниці хрещення Київської Русі. Книга з’явилася у продажі 12 лютого цього року в Польщі, а вже у березні була офіційно презентована.

ІА "Вголос": НОВИНИ