Блогер Макс Бужанський озвучив фейк про ВО "Свобода", який поширюють "одноразові" сайти у соцмережі "Фейсбук".

Так, Бужанський заявив, що минулого тижня американський лобіст Пол Манафорт, якого сьогодні судять за відмивання грошей, у суді нібито заявив про те, що партію "Свобода" раніше фінансувала "Партія регіонів".

У відповідь на це нардеп від ВО "Свобода" Андрій Ілєєнко заявив:

"Ви зараз сказали фактологічну неправду. Манафорт ніде не заявляв того, що ви зараз озвучили. Наведіть, будь ласка, цитату Манафорта. Якщо ви її не наведете - це абсолютна брехня".

Бужанський на це промовчав.

"А тепер я скажу, що насправді в суді під присягою заявив Манафорт, - продовжив Іллєнко. - Манафорт зізнався, що за гроші "Партії регіонів" він організовував у Європі та в Америці дискредитаційну кампанію проти "Свободи", розповідаючи те саме, що ви озвучили щойно: що "Свобода" нібито антисемітська та ксенофобська, а Янукович на їхньому тлі такий хороший. Оце Манафорт сказав у суді".

"Я не знаю, де ви були у 2012-2013 рр. Але я можу вам сказати точно, де була "Свобода" - виганяла "Партію регіонів" з Парламенту. Ми перші прийшли і дали їм по морді. До нас ніхто цього не міг зробити. А в результаті був Майдан. Ви подивіться на Небесну Сотню, скільки там свободівців. Подивіться, скільки свободівців загинули у війні проти РФ на Донбасі. І ви будете нам зараз розказувати про "Партію регіонів"? То ми вигнали їх з України!" - додав Іллєнко.

https://www.youtube.com/watch?v=allbRaeXx3I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2CRgvtY08TVEOntWfUFXxytYFC1fjs5mCH95bsUd-f7yUbT00yNsuWNMw

ІА "Вголос": НОВИНИ