Хлопчики могли задихнутися при народженні через рідкісну специфічну патологію.

З дитячої лікарні Святого Миколая (колишня міська дитяча клінічна лікарня міста Львова, - авт.) виписали хлопчиків-близнюків. Перед народженням близнюки переплелися пуповинами в утробі матері, що могло спричинити великі труднощі під час пологів.. Львівські медики врятували хлопчикам життя. Саме через специфічну патологію хлопчики могли просто задихнутись.

Це унікальний та дуже рідкісний випадок, зафіксований лікарями територіального медичного об’єднання №3 Львова (пологове відділення 3-ї міської лікарні на вул. Раппопорта).

Як було відомо раніше, у вагітної мешканки Львівщини, яка була на обліку жіночої консультації, під час УЗД виявили переплетення двох пуповин, яке виникає у монохоріальної моноамніотичної двійні (коли плоди мають одну спільну плаценту та перебувають в одній амніотичній порожнині).

Така вагітність, кажуть лікарі, потребує особливого спостереження та дострокових пологів, бо в процесі виношування може виникнути важке ускладнення – синдром «фетофетальної трансфузії». Це коли один плід «обкрадає» інший, забираючи на себе більше живлення, внаслідок чого, в обох діток можуть виникнути серйозні ускладнення.

Читайте сьогодні у «Вголосі»:

ІА "Вголос": НОВИНИ