Військово-повітряні сили Ізраїлю у суботу, 7 вересня, завдали ударів по декількох цілях радикального руху ХАМАС у відповідь на атаку безпілотника з сектора Гази, яка сталася того самого дня. Про це пише Німецька хвиля.

«Збройовий безпілотник, запущений з Гази, скинув вибухівку на транспортний засіб ізраїльської армії. У відповідь ми завдали удару по цілях ХАМАС, зокрема по наступальній військово-морській техніці і двом військовим з'єднанням в Газі», – йдеться в повідомленні пресслужби сил оборони Ізраїлю.

У відомстві не повідомили, чи були жертви або постраждалі в результаті їхньої атаки. Агентство dpa зазначає, що це була перша атака ХАМАС на ізраїльські об'єкти з використанням дрона.

Своєю чергою, в радикальному русі заявили, що здійснили атаку на Ізраїль у відповідь на вбивство двох підлітків 14 і 17 років. Вони були застрелені і ще понад 70 осіб отримали поранення в результаті зіткнень під час недавнього протесту на кордоні між Палестиною та Ізраїлем.

Нагадаємо, раніше ізраїльські військові завдали ударів по півдню Лівану через протитанкові ракети, випущені по прикордонній базі та військовій техніці представниками шиїтського угруповання "Хізболла", яке підтримує Іран.

ІА "Вголос": НОВИНИ