Про це під час позачергової сесії Львівської обласної ради у четвер, 21 грудня, заявив депутат від ВО «Свобода» Михайло Нискогуз, передає кореспондент «Вголосу».

«У документі є цілий перелік спецзасобів, які можуть застосовувати військові Нацгвардії, зокрема світлошумові та димові гранати, пристрої для відстрілювання гумових куль, але найбільше вражає пункт із водометами, – зазначив він. – Відразу згадуються події на Майдані, зокрема 18-19 лютого 2014 року, коли людей намагалися розігнати у тому числі й за допомогою водометів і в такий спосіб придушити революцію».

Також додав: «Згадуються закони 16 січня 2014, коли злочинний режим робив останні подихи, але намагався залякати протестувальників, ухваливши пакет «Законів про диктатуру», які обмежували права громадян, надавали силовикам свободу дій у покаранні учасників акцій протесту».

За словами Михайла Нискогуза, чинна влада наступає на ті ж граблі, що й режим Януковича. Вона злякана, вона боїться народного гніву і намагається вберегти себе від українців.

«Але вона не розуміє, що справедливий протест не придушити ні водометами, ні гранатами, ні кулями снайперів,  – продовжив він. – Влада має так керувати державою, щоб у народу не було підстав протестувати. Тому закликаємо Кабінет Міністрів скасувати своє рішення. Ми вважаємо, що це ганебно: Нацгвардії використовувати спецзасоби, зокрема водомети, проти мирних зібрань».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ