Служба безпеки України 6 березня завершила досудове розслідування проти київського бізнесмена Сергія Скрипки. Його звинувачують у замовленні вбивства трьох осіб у селі Лящівка Черкаської області.

Чоловіка затримали 23 червня 2018 року за допомогою інсценування вбивств, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Для імітації злочину було організовано «зникнення» активіста, якого повинні були вбити, а замовникові було надано постановочні фотографії, які повинні були переконати його в смерті жертви.

Скрипка вів у Черкаській області земельний бізнес, але власники паїв були незадоволені умовами співпраці та вимагали підвищити оплату.

У 2015 році одного з місцевих жителів, який хотів забрати свій пай, жорстоко побили. Чоловік кілька місяців пролежав у лікарні, а потім прийшов з гранатою в будинок Скрипок. У результаті вибуху матір бізнесмена загинула, а батько залишився інвалідом.

На цьому конфлікти не припинилися і врешті-решт бізнесмен, за версією слідства, вирішив найняти кілера для усунення місцевих активістів: представника Самооборони Майдану Черкаської області Володимира Мартинюка, голови сільради Антоніни Карасовської і її чоловіка.

Однак «кілер» пішов до силовиків і здав свого замовника.

Водночас, відразу ж після затримання вказаного громадянина, окремі близькі до нього народні депутати України та інші особи почали компанію, спрямовану на дискредитацію працівників Головної військової прокуратури та розслідування, у тому числі шляхом неодноразового направлення депутатських звернень до Генеральної прокуратури України з наполегливими проханнями під будь-яким приводом змінити кваліфікацію дій підозрюваного на іншу статтю КК України, що дозволило б визначити слідчому судді альтернативний запобіжний захід у вигляді застави і в такий спосіб вийти з-під варти.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=-GF1RO7CeLw

ІА "Вголос": НОВИНИ