Як розповів глава МЗС України Павло Клімкін, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров у 2015 році на переговорах у Мінську пропонував випити горілки на початку перемовин.

Про це глава МЗС сказав в одному зі своїх інтерв’ю, передає УНІАН.

Клімкін розповів, що проведені 18,5 годин переговорів у Мінську у 2015 році є важливим спогадом за час його перебування на посаді глави МЗС. При цьому він сказав, що колишній президент Франції Франсуа Олланд не все згадав у своїй книжці, коли описував хід перемовин у Мінську.

«Він дуже мало написав», - сказав Клімкін.

«Ми, коли все починалося... Лавров мене і моїх німецького і французького колегу повів в окрему кімнату, замовив пляшку якоїсь... це було щось таке – «Біловежська» (марка горілки – ред.), і почав казати: давайте почнемо переговори з тим, що вип'ємо», - наголосив Клімкін.

«На мене так дивиться Лоран Фабіус, французький міністр і каже: можна пити? Я кажу, ну якось так, ну наллємо, оскільки зараз переговори... Німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмаєр, який зараз федеральний президент, теж на мене дивиться з іншого кута: можна це пити? Я йому киваю, ну там, відповідно. Але Лавров усім своїм виглядом показував, що я тут не головний. Ми його почали одразу пресувати втрьох - от ідіть до Путіна», - заявив Клімкін.

ІА "Вголос": НОВИНИ