У Нью-Йорку президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін і виконавчий директор Американського єврейського комітету (American Jewish Committee) Девід Гарріс підписали Угоду про асоціацію між двома організаціями, повідомила конфедерація.

Про це повідомляє прес-служба ЄКУ, передає LB.ua.

Єврейська конфедерація України була створена в 1999 році. Конфедерація об'єднує незалежні громадські, благодійні, релігійні єврейські організації. Президентом конфедерації з травня 2018 року є Борис Ложкін.

Американський єврейський комітет (American Jewish Committee) – одна з найстаріших і найактивніших єврейських правозахисних організацій, створена в 1906 році для боротьби з антисемітизмом та захисту прав єврейського населення США. Президент комітету – Джон Шапіро.

У 1991 році AJC стала першою міжнародною єврейською організацією, яка закликала президента Джорджа Буша визнати незалежність України. Відтоді комітет підтримує вільну і демократичну Україну.

Гарріс назвав підписання договору логічним продовженням тривалої співпраці. Він зазначив, що перші спільні проекти організації розраховують представити наступного року.

Як відомо, у лютому 2016 року Борис Ложкін пішов із посади глави Адміністрації президента, однак залишився радником президента і членом Нацради реформ.

ІА "Вголос": НОВИНИ