Генпрокурор Юрій Луценко, який заявляв, що посол США в Україні Марі Йованович начебто передала йому «список недоторканих», не звертався до жодних правоохоронних.

Про це в своєму телеграмі написав нардеп Мустафа Найєм.

«Якщо ви пам'ятаєте в середині минулого місяця Генеральний прокурор Юрій Луценко дав гучне інтерв'ю американському каналу HillTV, в якому звинуватив посла США в Україні в тому, що вона нібито диктувала йому список осіб, яких не потрібно переслідувати», - написав Найєм.

Зокрема, депутат стверджує, що відправив Луценку запит з вимогою оприлюднити цей список.

«Генеральний прокурор Юрій Луценко не тільки відмовляється розголошувати список »недоторканних«, але і не робив нічого, щоб зупинити втручання в свою роботу. Хоча, згідно із законами України, він був зобов'язаний звернутися в правоохоронні органи із заявою про злочин, передати слідчим всі наявні у нього докази і як Генеральний прокурор домогтися належного розслідування, а потім в законному порядку домогтися видворення посла з країни», - написав Найєм.

Він Нардеп вважає, що Луценко «або не рахував будь-які дії посла США втручанням в свою роботу або загрозу своїй незалежності», або ввів всіх в оману.

Як повідомлялося, Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю виданню The Hill, оприлюдненому 20 березня, звинуватив Посольство США в Україні в передачі йому переліку осіб, яких не можна переслідувати, а також у критиці розслідування можливого зловживання коштами американської допомоги. В Державному департаменті заперечили звинувачення, озвучені Луценком.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ