Про це Саакашвілі написав у Facebook.

«Мої джерела, близькі до американської адміністрації, остаточно підтвердили, що Луценку дійсно скасували американську візу і зняли його з літака KLM в аеропорту Схіпхол в Амстердамі. Тож він в черговий раз збрехав про те, що він просто був в Голландії у якихось справах (та і які справи у нього можуть бути в Голландії). Ті ж джерела мені підтвердили, що імміграційна служба США на тому ж тижні забрала грін-карту у головного рєшали Порошенка - Грановського, діти якого мають американські паспорти», - пише політик.

Нагадаємо, 29 березня народний депутат Дмитро Добродомов, посилаючись на джерела, заявив про те, що Генеральному прокуророві України Юрію Луценку скасували американську візу в аеропорту Амстердама.

«З'явилася інфа: в аеропорті Амстердама генпрокурору Юрію Луценко анулювали американську візу, не пустивши його на літак до Сполучених Штатів. Якщо це правда, то така дія наших американських партнерів більш ніж промовиста. Це може означати лише одне – справжня оцінка так званої «антикорупційної боротьби», – писав тоді Добродомов.

У коментарях під постом Луценко написав: «Клініка там у вас без Мішіко».

 

А прес-секретар Луценка Лариса Сарган заявила, що у генпрокурора є десятирічна американська віза, нагадавши Добродомову про відповідальність за «фейки».

 

Згодом Сарган заявила, що Луценко нікуди не літав та увесь час перебуває на робочому місці.

«Яка маячня!? І чому він повинен був летіти в США з сім'єю? Ірина Степанівна (дружина Луценка –  ред.) весь час перебуває на ефірах», – казала Сарган виданню «Обозреватель».

Після того у мережі з'явилася фотографія Юрія Луценка у літаку, яка нібито підтверджує правдивість заяви Добродомова, а сам нардеп зробив нову заяву.

 

«Учора прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, після мого посту про проблеми, що виникли у Юрія Луценка при спробі відлетіти у Нью-Йорк (є інформація, що його не пустили на літак через анулювання американської візи), коментувала, що він нікуди не літав і є на робочому місті. А сам високопосадовець назвав цю інформацію «клінікою».

Єдине, що вони не врахували – шила у мішку не сховаєш. Після того, як у мережі з'явилися фото Юрія Луценка в літаку (виліт був 28.03.2018 о 9:30 по часу в Амстердамі, а прибуття о 13:05 по Києву-рейс KL1385), Лариса Сарган змінила версію і вже підтвердила факт цього перельоту «в особистих справах». І стверджує, що тепер він у... відпустці. Щоправда, як Юрій Віталійович учора давав брифінг по змінах у КПК, перебуваючи у відпустці, питання риторичне», – зазначив Добродомов.

«Щодо американської візи, – додав Добродомов, – то її твердження далі незмінне – у Генпрокурора є десятирічна віза. Мабуть, це правда. Напевно, її навіть покажуть у його паспорті. Проблема лише у тому, що жодного разу вона так і не дала чітку відповідь, чи може він нею скористатися? Бо коли візу анульовують, з паспорту її точно не виривають. Скасована американська віза Ляшка, наскільки мені відомо, досі є у нього в паспорті. У мене лише одне питання. З якою метою учора так ретельно приховували черговий вояж Генпрокурора до Амстердаму?»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ