Ситуація із львівським сміттям зараз досить складна: сміттєпереробного заводу у місті досі немає, проте є скандальна ділянка та десятки кримінальних справ.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» 30 червня розповів голова фракції ВО «Свобода» у ЛМР Маркіян Лопачак.

«У червні 2016 року Андрій Садовий попросив дати йому останній шанс і підтримати виділення бюджетних коштів та дати 3 роки. Тоді сказав чітко: »Я за 3 роки збудую завод, якщо ні, то мені немає чого робити у цьому місті«. 3 роки минуло у червні 2019 року, - зазначив Лопачак. - Тобто минуло 4 роки - заводу нема, а є скандальна ділянка, є десятки кримінальних справ, порушених через ті бюджетні кошти, які виділяли, і немає концепції».

При цьому депутат зауважив, що усі процеси, які відбуваються навколо сміттєпереробного заводу, перевезення сміття - абсолютно кулуарні; немає жодного доступу до офіційної інформації.

«Ту інформацію, яку ми чуємо на сесіях ЛМР, вона просто не відповідає дійсності. Дуже багато чиновників просто втікають і не дають відповідей на питання», - уточнив він.

І додав: «От у нас є ЛКП »Збиранка«, яке б мало займатися рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища. А  після трагедії у 2016 році директор цього комунального підприємства умудряється взяти рекордний хабар в Україні - 5 млн грн відкату».

Лопачак також заявив: зараз починається виборча кампанія і для мера Андрія Садового важливо показати, що він щось робить. Проте, переконаний депутат, очільник міста сміттєпереробного заводу не збудує.

«За 7-8 останніх років до Львівської міської ради звернулося 42 компанії, які запропонували свою підтримку і концепцію вирішення питання. Всі вони пішли зі Львова. Садовий і його команда взагалі не могли нічого пояснити. Чому у Європі ці компанії підходили і запускали сміттєпереробні заводи, а у Львові ні?», - наголосив депутат ЛМР.

І резюмував: «З цим очільником міської ради жодне стратегічне питання, яке має господарський характер не  буде вирішене».

ІА "Вголос": НОВИНИ