Про це під час оперативної наради у Волинській ОДА повідомила начальник управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, – передає власкор «Вголосу».

Найвищі показники оздоровлення дітей у Нововолинську, Луцьку та Ковелі. Непогані показники на Ковельщині, Іваничівщині та Володимирі-Волинському. Вдруге поспіль найнижчі показники оздоровлення дітей у Камінь-Каширському, Шацькому, Ратнівському, Любешівському та Луцькому районах.

У першочерговому порядку оздоровлювалися діти, які потребують особливої соціальної уваги га підтримки. Так, цьогоріч відпочило 842 дитини-сироти та позбавлених батьківського піклування, 889 дітей-інвалідів, 929 дітей із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Понад 6 тисяч дітей із багатодітних сімей та понад 4 тисячі із малозабезпечених. В області є 66 дітей-школярів, батьки яких загинули в АТО, з них цьогоріч оздоровлено 41 особу.

Упродовж літа працювало 11 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування. Табори розпочинали свою роботу з початку червня.

Загалом у стаціонарних закладах оздоровились 5 тисяч 929 дітей, що на 566 більше, аніж у минулому році. Окрім стаціонарних закладів, активно працювали 183 табори відпочинку з денним перебуванням.

Найбільше таких таборів працювало у Ковельському, Луцькому, Горохівському, Камінь-Каширському, Локачинському районах та у місті Луцьку. Також активно реалізовувались й альтернативні види відпочинку – екскурсії, туристичні походи, гурткова робота.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ