28 грудня у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбулось урочисте вручення посвідчень майстрів спорту України спортсменам Львівської області.

Посвідчення “Майстер спорту” отримали троє львівських плавців: Олександр Пономаренко, Владислав Саміло та Кірілл Тумаян. Посвідчення та нагрудні значки урочисто вручив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. Він подякував спортсменам та тренерам за їхню працю та побажав наступних звершень. Також нагрудні відзнаки отримали ще троє львівських майстрів спорту з плавання - Марія Городня, Георгій Лукашев та Дмитро Раков.

Опісля спортсменів привітали і у Львівській міській раді. Мер Львова Андрій Садовий подарував спортсменам монети короля Данила. Свої вітання також висловив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак, який відзначив тренерів спортсменів подяками за вагомий внесок у розвиток та популяризацію плавання.

«Я думаю для юних плавців це чудовий стимул продовжувати займатися улюбленим спортом та пишатися тим, чим вони займаються», - зазначив Маркіян Лопачак.

Подію приурочили до святкування 200-річчя українського плавання. Захід відбувся за сприяння Львівської обласної Федерації плавання, головою якої є Андріян Гутник.

«У зв’язку із поширенням епідемії коронавірусу цей рік для плавців був особливо складним. Більшу частину року басейни не працювали, відтак спортсмени не могли тренуватися. Та попри це нашим львівським плавцям таки вдалося виконати нормативи “Майстер спорту України” і я вважаю це досить великим досягненням як усієї нашої спортивної молоді, так і їх тренерів та батьків. І ми не могли не віддячити їм за таку наполегливу працю», - розповів голова Львівської обласної Федерації плавання Андріян Гутник.

Нагадаємо, 5-6 вересня у Львові відбувся третій традиційний Відкритий Кубок Львова з плавання «LVIV OPEN CUP», приурочений до святкування 200-річчя українського плавання, місцем зародження якого є місто Львів. У ньому взяли участь 200 плавців з усіх куточків України. Через поширення епідемії коронавірусу (COVID-19) довелося відмовитись від грандіозних святкових урочистостей. Вперше Кубок пройшов без вболівальників та із дотриманням інших карантинних обмежень. 

ДОВІДКА ПРО ПЛАВЦІВ:

Городня Марія – Звання майстра спорту отримала на літньому чемпіонаті України в 2019 році. З того часу в основному складі збірної України з плавання. Також має міжнародні досягнення. Є чемпіонкою міжнародних змагань MadWave і багаторазовою чемпіонкою і мультимедалісткою змагань Orca Cup Словаччина. Відзначена дипломами і подяками від міської і обласної ради. 

Тренери Андрій Копетчак та Андрій Шиманський (спортивна база аквапарку «Пляж»).

Лукашев Георгій – Звання майстра спорту отримав на чемпіонаті України в 2018 році. Вищі досягнення України у 2018 році. Член Основного складу Української збірної з плавання. Багаторазовий чемпіон України. Учасник ЮЕОФ в Баку у 2019. Призер міжнародних Ігор Мультинейшнс Австрія. 

Тренери Андрій Копетчак та Андрій Шиманський (плавець спортивного товариства Динамо на базі аквапарку «Пляж»)

Раков Дмитро - Звання майстра спорту отримав у 2018 році.  Неодноразовий чемпіон і призер області, багаторазовий учасник чемпіонатів України та міжнародних змагань.

Тренер Любов Карпа (КДЮСШ ім. Ю.Кутенка)

Пономаренко Олександр – Виконав норматив майстра спорту на зимовому чемпіонаті України з плавання абсолют м. Харків у 2020 році. Неодноразовий чемпіон і призер області, багаторазовий учасник чемпіонатів України та міжнародних змагань. 

Тренер Любов Карпа (КДЮСШ ім. Ю.Кутенка)

Саміло Владислав – Виконав норматив майстра спорту України на чемпіонаті України серед молоді м. Харків у 2020 році. Чемпіон України серед юніорів на дистанції 100 м бат.. Неодноразовий чемпіон та призер обласних змагань та міжнародних турнірів. 

Тренер Валентина Квіта (СК”K3S”)

Тумаян Кірілл – Виконав норматив майстра спорту України на чемпіонаті України серед юніорів м. Харків у 2019 році. Чемпіон України серед юніорів місто Дніпро у 2020 році. Призер України серед юнаків м. Дніпро у 2018 році. Чемпіон та призер міжнародних змагань у 2018 році Словаччина, Угорщина у 2018-2019 роках. 

Тренери Андрій Копетчак та Андрій Шиманський (спортивна база аквапарку «Пляж»)

Юліан Жеребецький – Виконав норматив майстра спорту у грудні 2020 року. Фіналіст чемпіонатів України та чемпіон обласних змагань.  

Тренер Тетяна Ромашко (ДЮСШ №9)

ДОВІДКА ПРО ТРЕНЕРІВ:

Копетчак Андрій – тренер спортивної бази аквапарку «Пляж». Тренер майстрів спорту: Аліни Крук, Марії Городньої, Георгія Лукашева, Кірілла Тумаяна.

Шиманський Андрій - тренер майстрів спорту: Аліни Крук, Марії Городньої, Георгія Лукашева, Кірілла Тумаяна.

Карпа Любов – старший тренер школи ім. Ю. Кутенка. Підготувала 2-х майстрів спорту: Дмитра Ракова, Олександра Пономаренка.

Квіта Валентина - працює тренером впродовж 11-и років. Виступає на змаганнях з плавання в категорії Мастерс, неодноразова чемпіонка України, рекордсменка в категорії Мастерс, призерка чемпіонату Європи в категорії Мастерс. Призерка на 6.5 км «Босфор». Брала участь та вигравала у змаганнях на відкритій воді з найдовшою дистанцією 33 км по річці Дніпро. Тренер майстра спорту України Владислава Саміло.

Ромашко Тетяна – старший тренер ДЮСШ № 9. Майстер спорту з плавання, призер чемпіонатів України. Тренер майстра спорту Юліана Жеребецького.

ІА "Вголос": НОВИНИ