У Львівській обласній раді фракція ВО «Свобода» пропонує проголосити 2019 рік на Львівщині Роком української родини.

Про це йдеться в проекті рішення, яке 5 листопада 2018 року подав до ради голова фракції Олег Панькевич, передає прес-служба партії.

Олег Панькевич зазначає, що до обласної ради скеровано звернення учасників круглого столу «Християнське виховання та інституція сім’ї: як вберегти від загроз», який відбувся 22 жовтня 2018 року у Львівській обласній раді. Одна з пропозицій учасників заходу – проголосити наступний рік на Львівщині Роком української родини.

Свободівці закликають внести це питання в порядок денний чергового пленарного засідання сесії Львівської обласної ради.

Нагадаємо, раніше голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич подав до ради проект звернення щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Депутат, зокрема, закликав зупинити процес внесення до Конституції України викривлених понять сім’ї, шлюбу, батьківства, материнства й дитинства. 

22 жовтня 2018 року  у Львівській обласній раді відбувся круглий стіл  «Християнське виховання та інституція сім’ї: як вберегти від загроз». У заході взяли участь науковці, духовенство, політики, які підтримали проект звернення.

25 жовтня 2018 року на сесії Львівської обласної ради більшість депутатів не підтримали звернення про захист інституції сім’ї, яке ініціювала фракція ВО «Свобода».  

ІА "Вголос": НОВИНИ