НАЗК розпочало перевірку декларацій Володимира Зеленського та екс-президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

До перевірки взято 468 декларацій з початку перезапуску НАЗК.

Кого перевірить НАЗК

Розпочато перевірку декларацій осіб, які обіймали посаду президента України у 2019 році: Володимира Зеленського і Петра Порошенка.

Також НАЗК перевіряє декларації міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, екс-міністра Кабміну Дмитра Дубілета, колишнього міністра охорони здоров’я Іллі Ємця, екс-міністра оборони Андрія Загороднюка, колишнього міністра закордонних справ Павла Клімкіна, екс-міністра культури Євгена Нищука.

Крім того, агентство перевірить декларації голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера та першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександра Шефера.

Перевіряються всі особи, які обіймали такі посади в 2019 році, навіть якщо на сьогодні вони не є топ-чиновниками.

Головною підставою для перевірки є висока посада суб’єкта декларування, інформація про можливе порушення від громадян, медіа, юридичних осіб; встановлена НАЗК невідповідність рівня життя посадовця задекларованому майну і доходам у результаті моніторингу способу життя; виявлення невідповідностей за результатами логічного та арифметичного контролю.

Як писав «Вголос»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ